Apple kanadından Galaxy S4'e yanıt olarak gelmesi beklenen iPhone 5S'in donanımsal özelliklerinde ne gibi değişiklikler olacağı konusu son günlerde bir hayli tartışılıyor.

Apple'ın Galaxy S4'e kesin yanıtının iPhone 5S olup olmayacağı dahi bilinmezken yine de internette cihaz hakkında birçok spekülasyon yer alıyor.

Biz de bunların en önemlilerini sizler için derledik. Bakalım iPhone 5S ile birlikte Apple ne tür yenilikler planlıyor?

Apple'ın artık iPhone 5S ile birlikte sürekli olarak kullandığı ekrandan kurtulacağı söyleniyor. Zira Retina ekran artık yavaş yavaş eskimeye yüz tutan bir teknoloji ve gereğinden fazla enerji harcıyor.

Apple'ın ise yeni cihaz ile birlikte yeni ve çok daha yüksek çözünürlükte bir ekran kullanacağı düşünülüyor. Hatta bazı kişiler bu ekranın Sharp tarafından yeni üretilen IGZO adlı ekran (Indium Gallium Zinc Oxide Display) olacağını iddia ediyor. IGZO'nun özelliği ise bu harika yeni teknolojinin inanılmayacak derecede az enerji tüketirken çok yüksek çözünürlükleri destekliyor oluşu.

Parmak izi Tarayıcısı

Apple'ın bu nesildeki en büyük bombasının ise ekran değil, parmak izi tarayıcısı olacağı düşünülüyor. Muhtemelen ekranda yer alacak olan bu parmak izi tarayıcısı sayesinde hem App Store alışverişleriniz hem de genel güvenliğiniz çok daha korunaklı hale gelecek diyebiliriz.

Sonuçta alışveriş yapmak için yalnızca parmak izinize ihtiyaç duyacak olması, parmağınızı kesmedikleri sürece sahip olabileceğiniz en iyi güvenlik sistemlerinden biri olsa gerek.

Super-HD Kamera

iPhone 5 hali hazırda zaten harika bir kameraya sahip ve HD fotoğrafları düşük ışıkta bile oldukça kaliteli sonuçlar vererek çekebiliyor. Fakat dedikodular Apple'ın bununla yetinmeyerek cihazın kamerasını daha da ileri götürmek amacında olduğu ve 13 MP'lik fotoğraflar çeken bir kamerayı cihaza monte edeceği yönünde.

Cihazda şu anda iSight adlı kameranın kullanıldığını düşünürsek, yeni nesil için bir hayli önemli bir adım olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Dört Çekirdekli İşlemci

Herkes Apple'dan iPhone 5'i dört çekirdekli bir işlemciyle  üretmesini bekliyor. Fakat Apple hepimizi şaşırtmış ve çift çekirdekli A6 çipsetini kullanmayı tercih etmişti. Yoksa bu bir pazarlama taktiği miydi?

Çünkü konuşulanlara göre Apple'ın iPhone 5S üzerinde A7 adını vereceği dört çekirdekli bir işlemciye yer vereceğini söyleyebiliriz. Bilginin kesin olmadığı bir gerçek ama gerçekleşmesi en yüksek ihtimallerden biri olduğu görülüyor.

Renk Seçenekleri

Geçtiğimiz günlerde size iPhone 5S'in sarı renk seçeneği de sunacağını iletmiştik hatırlarsanız. Son dedikodular ise cihazın bununla sınırlı kalmayarak gökkuşağı renklerinde seçeneklere sahip olacağı yönünde.

Sarı, mavi, yeşil, kırmızı, turuncu, pembe, siyah ve beyaz gibi renklere sahip iPhone'lar görmek sizce nasıl olurdu?

NFC

Near-Field Communication olarak adlandırılan NFC teknolojisini, NFC sahibi cihazların birbirleriyle otomatik olarak iletişime geçebilmesi olarak tanımlayabiliriz. Mobil dünyada uzun yıllardır tartışılan bir konu olan NFC'nin tahmin edilenden çok daha yavaş yayıldığı ise bir gerçek.

Konuya dönecek olursak, iPhone 5S'in mutlaka NFC özelliğine sahip olacağı iddia ediliyor diyebiliriz. Olması muhtemel, çok şaşırılacak bir durum değil açıkcası.

Kablosuz Şarj

Artık kablolardan kurtulmanın zamanı geldi. Açıkcası Apple'ın iPhone 5 ile tanıttığı Lightning teknolojisinden bu kadar kolay vazgeçip iPhone 5S'i yalnızca kablosuz şarj özelliğiyle piyasaya süreceğini düşünmüyoruz.

Yine de kabloların yanında cihazda böyle bir özelliğin fabrika çıkışlı olarak bulunması bizi bir hayli mutlu edebilir. Özellikle çalışırken masanın üzerinde duran cihazın sürekli olarak şarj halinde olduğunu bilmek içimizi rahatlatacaktır. Telefonu şarj etmeyi unutanların derdine de en büyük çarelerden biri bu olsa gerek.

iOS 7

Apple'ın yeni cihaz ile birlikte iOS'un yeni sürümünü de kullanıcıların beğenisine sunacağı düşünülüyor. Açıkcası iOS 6 ne Apple kullanıcılarına ne de Apple firmasına bekleneni veremedi diyebiliriz.

Özellikle son dönemlerde yaşanan hatalar ve işletim sisteminin iPhone 4S gibi canavar sayılabilecek bir cihazı dahi yavaşlatabiliyor oluşu nedeniyle eleştiriler almıştı ve şu anda Apple mühendisleri tarafından iOS 7'nin hazırlanmakta olduğuna da eminiz.

Eh yeni işletim sisteminin kullanıcılarla buluşması için en güzel tarih ise tabii ki yeni iPhone'un piyasaya sürülüşü olacaktır.

Çıkış Tarihi

Geldik son dedikodumuza. iPhone 5S'in çıkış tarihi ne olacak?

Açıkcası geçtiğimiz yıla bakacak olursak Apple, iPhone 5'i 21 Eylül tarihinde piyasaya sürmüştü. Mantıken yeni cihaz için bir yıl beklemesi oldukça olası görünüyor. Fakat dedikodular da tam olarak burada devreye giriyor.

Apple'ın Samsung'un Galaxy S4 ile kurmayı planladığı yeni saltanatı uzun süre yaşatmamak istediği ve bu yüzden iPhone 5S'i Mayıs ya da Haziran aylarında piyasaya sürebileceği söyleniyor.

Bakalım iddialar ne kadar doğru çıkacak bunu ancak Apple'ın lansmanında görebileceğiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top