23 Mart 2014 YGS ne zaman açıklanacak ? (ÖSYM YGS 2014 Sınav soruları, Sınav sonuçları)

ÖSYM YGS 2014 Sınav Sonuçları
ÖSYM YGS 2014 Sınav Sonuçları
YGS Sonuçları , Milyonlarca öğrenci 20   Pazar günü ÖSYM tarafından hazırlanan YGS sınavına girdi. Şimdi YGS'ye giren milyonlarca öğrencinin gözü kulağı YGS Sonuçlarında.  YGS 2014 Sınav Sonuçları en süre açıklanacak? ÖSYM YGS Sınav Sonucunu ne zaman açıklayacağı hakkında biricik açıklama yaptı mı ?  Merak edilen YGS Sınav Soruları, YGS Sınav Sonuçları  ve YGS 2014 ile ilgili herşey  (YGS Sınav Sonuçları-ÖSYM-YGS Sınav Açıklama Tarihi)

YGS sınavının sizlere tüm ayrıntılarını ortaya çıkmak aktaracağız. 2014 YGS puan hesaplama ile ilgili hasıl olmak bütün bilgiler burada.

Öte yandan Maraton en yeni başlıyor! Yoğun geçen biricik eğitim ve öğretim yılının arkasından öğrenciler gelecekleri binaen Bol bol büyük önem taşıyan   sına olan YGS'ye hazırlanıyor. YGS ye giren öğrenciler 2014 YGS - LYS Puan Hesaplama işlemlerini, YGS ve LYS Puan hesaplama Motoru 2014 ile yıldırım gibi bir şekilde puan hesaplama imkanını, 2014 lys 1 puan hesaplama, 2014 lys 2 puan hesaplama, 2014 lys 3 puan hesaplama, 2014 lys 4 puan hesaplama YGS ve lys 5 puan hesaplama ile alacakları LYS puanlarını anında hesaplaya bilirler.

YGS, Türkiye'de tüm il ve kimi ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da, 175 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. 160 dakika sürecek olan sınava 2 milyon 7 bin 685 şahsiyet katılıyor. Adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi sebebiyle saat 09.00'da hazır bulundu. Sınav nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sınavın yapıldığı     salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete andıran malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı.

Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi. Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, esas matematik testi ve fen bilimleri testi bölge aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi yahut ek felsefe sorularından 5, esas matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 sual soruldu. Bu arada, günümüzde Territory saat 07.00'den 10.00'a denli il ve ilçelerdeki nüfus müdürlükleri açık tutuldu; böylece kimliğini   adayların nüfus cüzdanlarını edinebilmelerine imkan sağlandı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler,   Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur.   bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160   sorulmaktadır. Sınav süresi, bir tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavı'na girmeye hak kazanabilmek sebebiyle herhangi biricik puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.


Puan Hesaplama Bu hesaplama modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır.+3   -3 puan farkı olabilir. Bu online ygs puanlama sisteminin esas değerler olmadığını, ortalama bir aobp aldığını belirtmek isterim.Ygs puan hesaplama aracımız, ygs denemelerinizden aldığınız netlerin ygs sınavında yaklaşık olarak kaç puana denk gelebileceğini görebilmeniz çünkü hazırlanmıştır.

YGS nedir, YGS puanı nedir, YGS testlerinde netler   hesaplanıyor, YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim, YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim, YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma mektep puanım dahil mi ve YGS puanı   hesaplanır? aynı sorularınıza haberimizde   bulabilirsiniz.

Hesaplama robotu Eğitim editörlerimiz tarafından 2014 YGS-LYS Katsayılarına göre hazırlanarak kullanıma sunulmuştur. YGS puan hesaplama fen bilimleri, fem, uğur ve birey dershaneleri tarafından kullanılan hesaplama sistemi ile bire biricik uyumlu   kodlanmıştır.

YGS ve LYS modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır. 23.03.2014 2014 YGS puan hesaplama sayfamız yayında! 2014 YGS Puan hesaplama sayfamız güncellenmiştir.

+3 yahut -3 puan farkı olabilir.YGS puanınızı   hesaplayacağınızla ilgili förmülleri içeren yazımızın linki aşağıda. Ayrıca Lys puan hesaplama sayfamızda da Lys puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS'de elde edilen puanın LYS'ye etkisinin %40 olduğunu da tekrar hatırlatalım.

Yaklaşan 2014 YGS sınavıyla ilgili son çalışmalarınızı "YGS Konularına Çalışma Takvimi Belirleyerek Çalışmak" başlıklı yazımızı okuyarak planlamayı unutmayın. Mart ayında yapılacak YGS sınavında becerikli olabilmek sebebiyle YGS konu eksiklerinizi acilen bol konu testi çözerek tamamlayın.

YGS'de yüksek puanlar almanız temennisiyle. Sınavdan çıktıktan sonra YGS sorularını sitemizde bulabileceğinizi ve online ygs puan hesaplamayla yaklaşık puanlarınızı öğrenebileceğinizi unutmayın. Eklediğimiz yeni ygs puan hesaplama aracını kullanmanızı tavsiye ederiz.

Bu hesaplama modülünde 2013 YGS-LYS verileri kullanılmıştır.+3 veya -3 puan farkı olabilir.

Ygs puan hesaplama aracımız, ygs denemelerinizden aldığınız netlerin ygs sınavında yaklaşık   kaç puana tekabül edebileceğini görebilmeniz çünkü hazırlanmıştır.

Bu online ygs puanlama sisteminin has değerler olmadığını, ortalama biricik aobp aldığını belirtmek isterim.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi: 23 03 2014 (Pazar), 10.00, 160 dakika Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) Başvuru Tarihleri: 21-30 Nisan 2014
LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi: 15 Haziran 2014 (Pazar),10.00, 135 dakika LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi: 15 Haziran 2014 (Pazar), 14.30, 120 dakika

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi: 21 Haziran 2014 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-3:Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi: 22 Haziran 2014 (Pazar), 10.00, 120 dakika

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi: 14 Haziran 2014 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

İşte YGS puan hesaplaması etmek isteyenlerin, http://www.sorubak.com/lys.php linkine giriş yaparakl bütün işlemleri yapabilirler.

Ve YGS soruları haberimiz

Bu dominion kalkıp saat 10.00'dan itibaren YGS sınavı için sınıflara giren Öğrencilerin 2 buçuk saatlik büyük sınav maratonları, şu dakika itibari ile sona ermiş bulunmaktadır.

  ÖSYM, yaptığı açıklamada, sınav sorularının bundan böyle yayınlanmayacağını açıklamıştı.

Şimdi binlerce öğrenci ise, bu konu hakkında yepyeni açıklama ve gelişmeler bekliyor.

Bı sıcak konu hakkında,ÖSYM Başkanı Academic. Dr. Ali Demir bu seneden itiaberen YGS'de çıkan soruların kamuoyuna açıklanmayacağını bildirdi. Peki hatalı sorular ne olabilecek?

Pazar günü YGS'ye girecek adaylar dikkat! ÖSYM Başkanı flaş bir karar aldı, bundan böyle sınav soruları yayınlanmayacak işte detaylar...ÖSYM Başkanı Academic. Dr. Ali Demir önemli açıklamalarda bulundu. Pazar günü 2 milyon 7 bin 685 aday YGS'ye girecek. Soru kitapçıkları basıldı, sonuncusu da çarşamba günü bitiyor. Bu yıl sınavdan sonra sorular kamuoyuna açıklanmayacak. Bu yıl YGS'de çıkan sorular açıklanmayacak. Bunun sebebini ÖSYM başkanı 'soruları yeniden kullanabiliriz' diye izah etti.Bu karar   şaşkına çevirdi ve tepki aldı. Zira sorular açıklanmadığı taktirde hatalı sorular da bilinmeyecek.ÖSYM Başkanı Academic. Dr. Ali Demir, soruların   açıklanmayacağını Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda izah etti. Demir'in öne sürdüğü gerekçe "soruları ilerde de kullanmak istemeleri".

İşte ÖSYM Başkanı'nan gerekçesi;

Yoğun tek   havuzu oluşturma gayretimiz  . Özellikle sınavlarda denenmiş ve ölçme niteliği yüksek soruların birkaç değişikliklerle yeniden kullanımını hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda sınavlarda sorulan soruların   yüzde 10'unun paylaşımının yeterli olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10'luk uygulamayı da sınava hazırlanan adayların bilgi edinmeleri ve sınava girmeleri halinde kendinden sınavlarını yanıt kâğıtları ile birlikte fiili olarak değerlendirebilmeleri dayanarak   gördük. Ama ancak bu YGS'ye 2 milyondan fazla aday katılacağı yüzünden yönetim kurulu soruların yüzde 20'sini açıklama kararı aldı.

  HAVUZUNU GENİŞLETMEK İÇİN

Sınav yapan tek kurum gelişmek bizim Alabildiğine zengin bir sual havuzumuz  . Çünkü tüm geçen gün sınav yükümüz artıyor. Çok fırtına gibi reaksiyon vermemiz gerek durumlar söz konusu olabiliyor. Sual havuzumuzu genişletmenin yollarından   de sorularımızı sokağa dökmemek, tüm dünyada da bunun böyle olduğunu görüyoruz. Dünyada benzeri sınav yapan kurumların hiçbiri geçmişte yaptığımız gibi sınav sorularını açıklamıyorlar. Kesin biricik kısmını açıklıyorlar,   veriyorlar. Soruları tekrar tekrar kullanmak amacıyla muhafaza ediyorlar. Tek sorunun gerçekten kullanışlı tek uranologist gelebilmesi   2-3 sene gerekiyor. Gerçek sınavda soruların denenmesi    . Eğer siz sorularınızı sınavdan sonra açıklarsanız deneme şansınız olmuyor. O   ölçme yeteneği belirsiz olan sorularla sınav etmek durumunda kalıyorsunuz. ÖSYM havuzu genişletme, ölçme niteliğini iyileştirme gayreti içerisinde çalışırken önümüzdeki benzersiz zorlayan konu   edinme yayasıydı. Meclis'ten sorularımızın   edinme yasası kapsamı dışında olmasını sağladık.

Tekrar ayrıca YGS, Türkiye'de tüm il ve birkaç ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da,175 sınav merkezinde, 6 bin 745 binada, yaklaşık 106 bin salonda gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 7 bin 685 aday katıldı. ÖSYS'ye bu   942 bin 996 kadın, 1 milyon 143 bin 991 erkek aday başvuru yaptı.

Adaylar, 841 bin 741'i lise sonuç sınıf öğrencisi, liseden mezun 578 bin 741 üniversiteye yerleşmemiş, 437 bin 933 üniversitede kayıtlı, üniversite mezunu yaşı ileri 121 bin 676, lise   sınıfta 9 bin beklemeli aday, üniversiteye kayıtlı olup sınava girecek 437 bin 933 öğrenciden oluşuyor.

Sınav saat 10.00'da harekete geçmek ve 160 dakika sürdü.

Sınavın yapılacağı yerlere sabah erken saatlerden itibaren gelen adaylar, salonlara alınıncaya denli aileleriyle ve yakınlarıyla vakit geçirdi.

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmadı. Adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri yapılarak salonlara alındı. Adaylar,   sonra sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Sınavın yapıldığı   salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şekerleme ve peçete aynı malzemeler, ÖSYM tarafından sağlandı. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebildi.

Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, ana matematik testi ve fen bilimleri testi   aldı. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veyahut ek felsefe sorularından 5, ana matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru soruldu.

YGS, hem öğrencilere hem velilere heyecanlı anlar yaşattı. Üniversite adayları sınıflarda terlerken, velileri de   bahçelerinde çocuklarının heyecanını paylaştı. Kimi veliler, çocuklarının başarısı dayanarak dua etti.

YGS sonuçları, ÖSYM'nin net adresinden öğrenilebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sınav sorularının yüzde 20'sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, "Temel Soru Kitapçığı"   altında ÖSYM'nin net sitesinden kamuoyunun bilgisine sunulacak.

-YGS sonuçlarının kullanımı

YGS'de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile biricik yükseköğretim programını   etme ve LYS'lere girme hakları bulunmuyor.

YGS puanlarından en az birisi 180 ve   fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacak. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci meydan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek. Özel   sınavı ile öğrenci meydan programlarda engelli öğrenciler sebebiyle (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve Dair olması istenecek.

YGS puanlarından en az   180 ve   fazla olan adaylar, üniversiteye girişte 2 . aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurabilecek. LYS'lere başvurular, 21-30   2014 tarihleri mola yapılacak. LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak. Adayların LYS sınav merkezi tercihleri, LYS başvuruları sırasında alınacak.

Sınavın sona ermesiyle sınav binalarından çıkan adaylar, kimi testlerde zorlandıklarını kimilerini ise zorluk yaşamadan cevapladıklarını belirttiler. Öte yandan sınavların hemen ardında hatalı soruları nasıl öğreneceklerini söyleyen biraz öğrencilere ise, günün ilerleyen saatlerinde ÖSYM tarafından tek bilgilendirme açıklamasının yapılması beklenmektedir.

Gene ayrıca isteyen bütün öğrencilerimizin konu hakkında yapılacak olan bütün açıklama ve gelişmeleri,https://ais.osym.gov.tr/?adresinden tümü zaman öğrenebilirler.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'den önce yaptığı açıklamada sınav sonuçlarının kısa zaman içinde açıklanacağını duyurmuştu. Bu zaman ortada oldu. ÖSYM YGS sonuçları 1 hafta sonra açıklamayı planlıyor. YGS sınav sonuçları osym.gov.tr'den ilan edilecek. YGS adaylarına ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

2 milyon 7 bin 685 adayın ter döktüğü 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınavı dün yapıldı.
Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan YGS sonuçlarının 1 hafta sonra açıklanması bekleniyor.

ÖSYM Başkanı Academician. Dr. Ali Demir, YGS sonuçlarının en kısa sürede açıklanması sebebiyle hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin net sitesinden öğrenebilecek. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek. YGS sınavına dair   gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz..

YGS SINAV SONUCUNU ÖĞREN

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top